Allt du kan göra för att vara miljövänlig

 

Oelectric-car-1458836_1920m du tänker efter och ser tillbaka på ditt liv så kommer du nog snabbt att finna massor med olika saker som du gör och har gjort, vilket inte alls står i linje med allt det som rör dagens miljöpolitik. Hur som helst så kommer du inte att vara ensam. Här måste alla vara med och hjälpa till för att bevara den sköra och sjuka miljö de lever i. Egentligen så kommer det att finnas massor av olika saker du kan göra för att leva miljövänligt. Här följer några exempel på vad som kan bidra till en bättre miljö för alla människor på jorden.

  • Sopsortering: Här kan du se till att vara den som sorterar tidningar och papper för sig, komposterar ditt matavfall samt slänger elektroniska komponenter, glas och plast på sina avsedda platser.
  • Mindre avgaser: Tar du bilen ensam till jobbet varje dag, så finns det flera som gör detta. Här finns då alternativet att samåka i en bil istället för fyra eller fem. Det bästa av allt kommer naturligtvis att bli cykel till jobbet, men det valet kommer naturligtvis att bero på hur långt du har och vilka vägar som finns att ta.
  • Spara energi: Här ska du tänka på att inte vara den som glömmer att släcka och stänga av allt efter dig. Många gånger så lämnar människor datorerna på hela tiden, utan att det egentligen finns någon anledning till detta. I dag ska du också byta ut all belysning i hemmet mot LED-lampor eller lågenergilampor.

Detta är bara ett axplock av allt du kan göra, och det finns massor av mera information om detta på Internet för den som verkligen vill veta allt.