Dags för en miljövänlig julgran

Vi är många som är miljömedvetna och försöker ta genomtänkta beslut i vår vardag för att värna om oss och vår jord på bästa sätt. Men det är lätt att glömma bort att även våra älskade julgranar kan behöva en tanke eller två innan vi beslutar vilken vi vill ha. Och då menar jag inte om du ska köpa en kungsgran eller en rödgran utan om du har möjlighet att välja en som inte är besprutad.

Enkelt och smidigt köp

På julgransodlingar runt om i landet besprutas en enorm mängd granar, men många av oss glömmer bort detta mitt i all julplanering, pynt och förberedelser. Ett av de största problemen med besprutade träd eller andra grödor är ju att vi inte ser de kemikalier vi andas in. Likväl gör vi just det och våra lungor, hjärnor och andra organ är de som måste försöka ta hand om allt. Så när vi tar in de besprutade julgranarna i våra hem och låter våra barn pynta, plocka ned och vara nära granarna så underlättar vi tyvärr för kemikalierna att komma in i våra kroppar. Nu finns det dock en lösning på det här, och det är ekologiskt odlade granar. På företaget Smålandsgran odlar de mängder med ekologisk julgran som går att beställa från en stor del av landet och dessutom få hemkörd till dörren. Du kan välja mellan allt från kungsgran och silvergran till rödgran och blågran, men också minigranar och tall. Det här företaget har verkligen satsat på det perfekta utbudet och att vi som kunder ska kunna göra ett så smidigt köp som möjligt. Du kan till och med lägga till upphämtningsservice så att du slipper fundera på var du ska göra av din gran när julen är över och den snart börjar barra. Smålandsgran säljer även julgransfötter och andra tillbehör.

Det nya sättet att köpa julgran

När du väl har upptäckt det här sättet att köpa och få din julgran levererad kommer det vara väldigt svårt, om inte omöjligt, att gå tillbaka till det gamla sättet. Köpa en besprutad gran på torget, släpa hem den själv och sedan kämpa med barr och att få bort den när julen är slut. Det är också lätt att undra varför inte varenda kotte köper sin julgran genom Smålandsgran. Men gissningen är att ordet sprider sig snabbt och fler kommer vilja ha ekologiska, vackra granar att njuta av under varenda jul framöver. Så sprid ordet var med och hjälp andra till både ett mer hälsosamt men också ett mindre stressfullt julgransinnehav.