Mer syre i hemmet med gröna växter

Känner du dig ibland trött och hängig när du är hemma? Jag skrev för ett tag sedan om miljövänlig inredning och i det här inlägget tänkte jag ta grepp om din inomhusmiljö. Förutsatt att du inte har drabbats av någon medicinsk åkomma kan en liten hjälp vara att du skaffar fler växter. Växter är inte bara trevliga att titta på och utmärkta inslag i inredningen, de förbättrar också din inomhusluft. Dels höjer de luftens syrehalt, men de rensar den också från olika gifter.

Om du vill köpa växter för att få bättre luftkvalitet hemma kan jag rekommendera Wexthuset. De säljer växter av många olika slag och all kringutrustning du kan tänkas behöva. Både för odling och krukväxter. Här följer därför några tips på plantor du kan köpa hem, eller odla hemma, som förbättrar luftkvaliteten.

Fredskalla

Ett av de bästa alternativen för att få bättre luft inomhus är växten som kallas för fredskalla.

Aralia

Här är det arten som kallas för ”Fatsia japonica” du ska leta efter. En vacker växt med gröna löv som inomhus kan växa till ca en meters höjd.

Det kanske låter lite konstigt, om du inte redan är “växtfrälst” vill säga, men du får en närmare relation till dina krukväxter om du odlar dem själv. Många av växterna med de bästa luftrenande egenskaperna är enklast att köpa som krukväxter, men det finns några som är relativt enkla att odla själv. Ampellilja är ett exempel, Gullranka ett annat. Om du har bra förutsättningar för hemodling kan jag verkligen rekommendera det. Wexthuset har dessutom växtbelysning och miniväxthus om du skulle behöva det.